Vi stöttar Josefine på hennes väg mot toppen!

Vi möter och ser dagligen människor som vågar tro och satsa fullt ut på sina drömmars mål, trots att man kanske har en kropp som trilskas eller andra hinder på vägen. Inspiratörer och sanna hjältar! Josefine Steenari är just en sådan person. I sommar kommer hon bestiga Kebnekaise, en imponerande utmaning för alla, men för Josefine som är rullstolsburen och har en CP-skada kommer det krävas extra planering för att få allt på plats inför bestigningen. Vi från stiftelsen stöttar Josefine med en del av de finansiella medel som krävs på hennes väg mot toppen! Läs här en artikel GT skrivit om äventyret.

Att bestiga Kebnekaise är en dröm som kommer gå i uppfyllelse, men detta är inte det första äventyret för Josefine. Tidigare har hon badat i isvak, flugit tandemflyg, åkt skicart, tävlat i rullstolsdans och badat med delfiner. Josefine har hunnit med mer än de flesta av oss.

När vi träffade Josefine i våras kan vi inte låta bli att förundras över hennes driv och målmedvetenhet, vilken kraft hon har. På frågan vad som är viktigast i livet för henne så svarar Josefine:

Jag vill inspirera andra till att våga ha drömmar. Jag vill visa på möjligheter, kan jag kan alla, bara jag gör det på mitt eget sätt. Jag har förstått att det egentligen är jag själv som sätter gränserna för vad som är möjligt för mig. Det är viktigt för mig att tänka positivt och skapa möjligheter och att min omgivning tänker på samma sätt. Jag vill leva mitt liv fullt ut. Jag kämpar för det jag tror på och vill. Men kanske alla viktigast är stödet som jag får från min familj och min fästman Andrew som stöttar och supporterar mig.

Jag sitter i rullstol, all viljemässig motorik är utslagen, har svår spasticitet och kroppen påverkas av smärtor… men jag låter inte detta hejda eller begränsa mig. Jag har en CP-skada men väljer att leva efter mitt motto CP= Creating Possibilities.

Ett fantastiskt möte med Josefine strax innan det var dags för rullstolsdansträning!

Nu önskar vi all lycka till med planering och genomförande av bestigningen! Vi ser fram emot att följa dig mot toppen! Tack för att du är en sådan inspiratör för oss alla.