Roliga och nyttiga leksaker till barnen i Rumänien

Härligt att Gustavs vänner i Rumänien nu också får chans att utvecklas genom roliga och nyttiga lekar! Läs det fina brevet från Bräcke Diakoni som driver barnhabiliteringen SiTu i Rumänien som vi bidragit med ett ”lekotek” till:

Tack för lekoteket från Insamlingsstiftelsen till minne av Gustav Whitefield

Vår barnhabilitering SiTu i Rumänien har fått 20 000 kr i bidrag av insamlingsstiftelsen till minne av Gustav Whitefields fond för att bygga upp ett lekotek. Ett lekotek är som ett bibliotek där man kan prova eller låna pedagogiska leksaker och material.

Gustav gick en tid av sitt korta liv på Förskolan Stegen där han utvecklades med stöd och hjälp av medarbetarna men också av en anpassad miljö där han fick möjlighet att utforska och utvecklas utifrån sina behov. Nu vill fonden ge tillbaka.

SiTu erbjuder träning för barn med funktionsnedsättningar i Rumänien och psykosocialt stöd till familjerna, men har också i uppdrag att ge kunskap och förändra attityder. Genom att kunna erbjuda ett lekotek dit familjer kan komma och prova och låna pedagogiska leksaker kan vi ge barnen bättre möjligheter att utforska och utvecklas. Precis som Gustav fick!

Tack!