Rebecca Lidh stödjer Play on Wheels

2014-03-01 Förra året vid denna tid kontaktades vi av Rebecca Lidh, en fantastisk kvinna som ville göra en insamling till barnen på Play on Wheels via vår stiftelse. Hon ville göra skillnad och känna att varje krona  hon lyckades samla in skulle gå till rätt ändamål. Vi är så glada över detta initiativ och har ställt några korta frågor till Rebecka, en viktig person för stiftelsen och en verklig inspiration för många. Via sin insamling fick hon in fantastiska 20 000 kr till barnen på Play on Wheels. Stort tack igen Rebecca! Varje krona har kommit till stor glädje!

Hur fick du idén till att göra insamlingen via Insamlingsstiftelsen till minne av Gustav Whitefield inför din resa till Kapstaden?

Efter att ha bokat en klassisk ”semesterresa” till Sydafrika som skulle innebära god mat, vinprovningar och strandhäng blev jag påmind om sist jag var i Afrika och vilken förtvivlan jag kände efter det. Jag bestämde mig helt enkelt för att den här gången, på något vis, göra åtminstone lite skillnad. En idé om att starta en insamling till ett projekt/stiftelse i Kapstaden började ta form och jag förstod att om jag bara lyckades bevisa att vartenda öre skulle gå raka vägen till de som verkligen behövde hjälp–ingenting skulle fastna i några mellanhänder eller fel händer, så kanske det var genomförbart. Genom en kompis kom jag i kontakt med Gustav Whitefield Memorial Fund och jag förstod att det här var en ytterst seriös stiftelse som jag kunde lita på och då var det bara att sätta igång.

Hur känner du att vår support gör skillnad i barnens liv i Langa?

Jag är helt övertygad om att vår support gör en stor skillnad i många av barnens liv i Langa. Jag tror att det som Play on Wheels kan påverka är att inrotade mönster och vanor faktiskt kan förändras. Kanske kan bara närvaron och kunskapen kring Play on Wheels i Langa ge hopp om en ljusare framtid genom att skapa jobb och genom interaktion mellan olika kulturer och på så vis förändra synen på barn med funktionshinder och förstå att de också har rätt till ett värdigt liv.

Vad är dina främsta minnen från Play on Wheels, såhär ett år efter att du besökte Langa?

Mina främsta minnen är värmen hos människorna men tyvärr i kombination med förtvivlan. Vi möttes av otroligt engagerade, varma människor men samtidigt lös en oro igenom som grundades av deras livssituation i Langa. Visserligen har saker förbättrats för de som t.ex. jobbar på Play on Wheels men livet är hårt i kåkstaden. Det kändes verkligen som att Project Playground och Play on Wheels gör en enorm skillnad genom sitt arbete och vi måste fortsätta att stötta denna verksamhet som har möjlighet att påverka och faktiskt förbättra så många människors livssituation.